Веднага щом се стабилизира времето, във Велико Търново ще започне третиране на парковете и зелените площи срещу бълхи, кърлежи и комари. За да бъде обработката ефективна, е необходимо времето да е сухо, а нощните температури да са трайно над 5 градуса по Целзий, информират от кметството. Това пише вестник „Борба“.
Предвид метеорологичните прогнози първото пръскане се планира за края на април или началото на май. Ще се стартира с обработки срещу ларвите на комари, кърлежи и бълхи.
Заложени са шест обработки на паркове, зелени площи и междублокови пространства срещу комари – две срещу ларви и четири срещу възрастни насекоми. Четири ще бъдат третиранията на зоните за отдих срещу кърлежи и бълхи – две срещу ларви и две срещу възрастни екземпляри.
Всяко пръскане ще се извършва в късните вечерни часове и през нощта, за да не бъдат безпокоени хората в активната част на денонощието.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.