Дарение от 44 книги получи читалище „Христо Ботев“ в село Новград, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Литературата е предоставена по проект „Зелено знание“ на сдружение „Зелена България – ръка за ръка“. Книгите са втора употреба, но са изключително добре запазени. В пратката са включени енциклопедии, детска литература, произведения от български автори и любовни романи, нашумели през последните години. „Веднага обработихме книгите и ги предоставихме на читателите. Постарахме се да направим заявка като удовлетворим изискванията на различни възрастови групи. Към новополучените книги интерес проявяват дори и читатели от съседни населени места“, сподели читалищният секретар Десислава Симеонова.
Читалището в Новград е единственото от община Ценово, което е кандидатствало по проекта и получи одобрение. Със сигурност в предстоящата нова сесия на сдружението ще се включат не само читалищни институции, но и учебни заведения от населените места в общината.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.