От името на ръководството и хората, които полагат ежедневни грижи за поддръжката на терените, бих искал да заявя нашето огорчение от просташката постъпка на един или няколко комплексирани човека, които се подиграват с труда и усилията на толкова много хора да има футбол в града. Това заяви за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на УС на Академик след като тази сутрин игрището, където тренира отбора и подрастващите от Школата на клуба бе СЪСИПАНО. Надяваме се виновните да бъдат намерени и адекватно наказани и ще съдействаме на местните власти по всякакъв начин, за изясняване на обстоятелствата, допълни той.

Поверените ни стадиони изискват ежедневна работа по поддръжка и клубът полага не малко усилия за това. Ние косим, торим, сменяме чимове, поливаме, валираме, чертаем и инспектираме терените ежедневно, за да могат стотици деца и съграждани да имат нормални условия за игра. Тренировъчното игрище се ползва от редица гарнитури, мъжкия отбор и отборът на Атлетик. Преди два месеца подменихме чимовете, през есента поправихме теч, миналия месец наторихме и подсилихме тревата. И всички тези усилия могат да бъдат напразни, заради плиткоумието на идиотите, решили да си избият комплексите на нашите терени.

Призоваваме и каним Академията и Общината, да седнем на масата и да решим проблема с достъпа до тренировъчната база и стадионите веднъж и завинаги. Съжаляваме, че нашите страхове, споделяни не веднъж, се сбъднаха и станахме жертва на поредната вандалска проява в град Свищов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.