Комплексари с коли прецакаха игрището за тренировки на Академик, видя Актуално Свищов.

Помощния терен на корпус „Юг“ ползван за тренировки от основния отбор на клуба и всички гарнитури тази сутрин осъмна на… писта за дрифтинг!

Тук следва логичния въпрос към Академия и управа на община Свищов: Не е ли време за пропускателен режим, преди един комплексиран глупак да лиши стотици деца от възможността да играят футбол?

Иначе историята ще заприлича на приказката: Не е луд, който изяжда зелника, а който му го дава! Академик ще троши време и пари да поддържа терените, а някой по късна доба ще си избива комплексите! Защото това не е първи случай…

  • Актуално Свищов припомня и един частен случай от миналото лято:
    Трябва да уважаваме желанието на младежите на Свищов да спортуват и да не им пречим. Това заяви през лятото на 2022 Росен Илков, треньор на „студентите” по повод един „частен случай” – състоянието на спортните терени за тренировки и превръщането им в зони за разходка на домашни любимци. Ние не влизаме във входа или двора на хората да тренираме, нека и те не пречат на учебно-тренировъчния процес. И двете игрища са пълни с клечки и други следи от разходките на четириногите. Много често тези разходки стават именно в часовете когато тренират футболистите. От 10 януари бяха възобновени тренировките на всички формации на Академик. Спортните терени освен „студентите“ се ползват и от други клубове…
    Актуално Свищов припомня: Още преди пет години бяха създадени две зони за разходки на домашни любимци. Те обаче са поставени на такива места, че никога не бяха ползвани по предназначение.
    А ето как са решили проблема в Русе

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.