Устременият към спечелването на Северозападната Трета лига тим на Спартак Плевен бе измъчен от Академик, но „студентите“ си тръгнаха без точки, съобщи официалната страница на клуба в социалната мрежа.
Спартак (Плевен), постигна поредна победа, този път над гостуващия Академик с 2:1, като така си затвърди лидерското място след изиграните срещи от двадесетия кръг на първенството.
И както в последното гостуване на Академик, така и тук се стигна до ранен гол, който наклони везните в полза на домакините. Иво Върбанов отбеляза в 14-та минута, давайки преднина за плевенчани, което допълнително осигури и по-голямо спокойствие в техните разигравания.
Видимо по-опитния отбор на Спартак, успя да наложи своето темпо и владееше центъра на терена, като домакините опитваха атаки и по двете крила. И макар че свищовските футболисти излязоха да се надиграват и владеят топката максимално и в този двубой, игровите действия през първото полувреме бяха предимно пред вратата на Академик. Добрите прояви от защитния вал, обаче предотвратиха някакви по-опасни атаки на Спартак и почивката дойде при резултат 1:0.
Свищовските футболисти, водени от треньора Росен Илков, започнаха второто полувреме с поглед в атака и в първите 15-тина минути бяха видимо по-свежият и идеен отбор на терена. И точно когато всички очакваха отбора на Академик да се върне в мача, една изритана от вратаря на Спартак топка, попадна в нападател на плевенчани, който я удължи към бившия нападател на Академик от миналия сезон – Преслав Антонов и от 12-13 метра с мощен шут, последният порази вратата на Академик за 2:0 в 62-та минута. В последвалите минути отборът на Спартак се опита да пречупи съпротивата на свищовлии, като наложи отново по-голямо владеене на топката. Това доведе до две опасни ситуации, в които вратарят на Академик Виктор Владимиров се наложи първо да избие опасен далечен шут на футболист на Спартак, а впоследствие да се хвърли самоотвержено в едно меле пред гол линията и да спаси евентуален трети гол. Академик отговори с контраатака, която не успя да се превърне в застрашаваща вратата на Спартак. Все пак, по-настоятелната игра на Академик през втората част даде резултат и една не добре отбита от защитата на Спартак топка, попадна в краката на Лино Маринов, който от повече от 20 метра шутира, насочвайки топката в десния ъгъл на вратаря на Спартак. Тя се топна коварно пред него и влетя в мрежата. Така 12 минути преди края, Академик все пак успя да се върне в мача, намаляйки резултата на 1:2. В последвалите минути до края, футболистите на Академик наложиха натиск над домакините, което доведе до няколко центрирания и напрежение пред вратаря на Спартак, но до ново попадение така и не се стигна. Въпреки сърцатата си игра, Академик не успя да измъкне точка в този двубой, гостувайки на лидера и загуби с 1:2.
Емил ВЕСКОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.