До 300 бежанци приема Стопанска академия в общежитията в Студентски град. Това съобщи за Актуално Свищов проф. д-р Марияна Божинова, ректор на Висшето училище. Първите прокудени от войната се очакват следващата седмица. Съгласието си за ползване на базата е дал министъра на образованието академик Денков. 30 семейства, предимно жени и деца, ще бъдат настанени поетапно в Студентски град, самите те са изразили желание да бъдат настанени по поречието на Дунав. Първите бежанци се очакват от 10 март, уточни проф. Божинова.

Актуално Свищов припомня, че ректорът на Академията отправи писмено предложение базата, която е на държавата и предоставена за ползване от Висшето училище, още на 26 февруари. Към този момент на територията на общината има над 100 бежанци.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.