Не виждам допирни точки между международните икономически отношения /бел. на ред. Авторът е докторант в катедра МИО на Академията, а темата на дисертацията е „Проблемите на световното стопанство“/ и литературата, категорична е Александра Ангелова. Допълва, че има разностранни интереси – не само писането на поезия и проза, свирене на пиано и основното за нея – ученето. „То е за професия, а другото е като хоби“, допълва Алекса, както я наричат приятелите й.
Привлечена е от словото още от ученическите години, когато основно пише стихове. 27-годишната свищовлийка представи днес пред приятели и почитатели на литературата първата си книга – романът „Алеята на розите“.
Почти десет години е писан романът – започнат, когато е в 10-ти клас на Търговската гимназия той е завършен десет години по-късно. „Написах десет страници и я затворих. И изведнъж през 2021 година я завърших за три месеца“, сподели пред Актуално Свищов Александра Ангелова.
Две паралелни истории разказва романът и посланията към читателя – убеждението на автора, че съществува истинската любов, но трябва да се бориш за нея. А второто – любовта на родителя към детето си независимо по какъв път ще тръгне. Останалото се крие на страниците на „Алеята на розите“.
Александра е категорична, че за нея е най-важно семейството. „Нямаш ли зад гърба си семейство, или родител, или приятел, или близък – нямаш нищо“, категорична е тя.
Романът е издаден в София. Може да се купи от книжарница „Алекса“ или чрез поръчка онлайн.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.