58-годишна от Вардим – собственик на оранжерия за марихуана, предаде радио Дарик. В резултат на целенасочените действия на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Русе в края на миналата седмица е реализирана акция по разкриването и залавянето на хора, свързани с производството на наркотици, съобщиха от полицията.
При извършена проверка и последвало разследане, под надзора на прокуратурата, на територията на великотърновското село Вардим в имота на 58-годишна жена, криминалистите са установили три помещения, оборудвани за производство на растения канабис.
В тях са иззети 82 броя растения канабис, саксии за отглеждането им, оборудване за производство на дрогата – вентилация, устройства за поддържане на температура, торове, инсталация за напояване, за филтриране на водата, както и около 100 грама суха тревна маса.
При извършен полеви наркотест тревата е дала положителна реакция за марихуана. В хода на проверката са задържани двама – 58-годишната стопанка на имота и мъж на 62 години от село Бистрица в Софийска област, както и още няколко души от Русе, за които полицейските служители са установили съпричастност към дейността. Това са трима мъже на възраст 41, 47 и 39 г.
От органите на разследването при ОД на МВР-Русе са извършени необходимите процесуално следствени действия, касаещи и тези лица. Така при претърсване и изземване, в имоти обитавани от русенците, намиращи се на различни адреси в града, са намерени и иззети други видове дрога – метамфетамин, амфетамин; както и боеприпаси без разрешително; колби и прекурсори за производство на метамфетамин, саксии, гриндери и лули.
В дома на 39-годишния мъж са открити около 150 грама марихуана, а също така и количество метамфетамин, а в 47-годишния полицаите са намерили около половин грам метаамфетамин.
По случая е образувано досъдебно производство, като работата по него продължава от служители при сектор „ПКП“ при ОД на МВР-Русе, под ръководството на Окръжната прокуратура.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.