Петима ученици от СУ „Димитър Благоев“ участваха в провелия се национален на състезанието по английски език на Кеймбридж училищата в България, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Белослава Иванова – 4-ти „б“ клас, Николай Александров – 5-ти „б“, Михаела Георгиева – 7-ми „в“, Симеон Колев – 7-ти „в“, Алекс Ангелов- 9-ти „б“ се явиха на състезанието и представиха училището отлично.
Учениците с най-висок резултат за страната, ще се явят на международния кръг на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics, който ще се състои в град Солун през Септември.
Асоциацията е създадена от издателство КЛЕТ България ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език.
Днес в Асоциацията членуват 149 училища от цялата страната и интересът към нея непрекъснато нараства.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.