На 4 април се навършват 18 години от смъртта на Юлиян Манзаров, припомня Академик Свищов. Той е футболист на Академик /Свищов/. В края на 2003 г. е обявен за най-перспективния футболист на отбора до 18-годишна възраст, и има договор с хърватска агенция. Играе като дефанзивен полузащитник, има 14 мача и 1 гол в Б-група.
В навечерието на Великден на 2004 Манзаров пътува на екскурзия до Дубровник с група ученици от Свищов, като на връщане минават през планинска местност между Черна гора и Сърбия, където автобусът им катастрофира и пада в 40-метров каньон. Умира, след като се опитва да спаси част от децата.
От май същата година Валентин Михов и Георги Манзаров, бащата на Юлиян, учредяват ежегоден футболен турнир, който по-късно прераства в международен.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.