Еднократна в помощ в размер на 70 лв. ще получи всеки български пенсионер за Великден. Сумата ще бъде изплатена като добавка към пенсията за април, съобщиха от правителствената пресслужба.
„Допълнителната сума ще се изплаща независимо от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери“, уточниха от МС.
Одобреният допълнителен трансфер по бюджета на ДОО за 2022 г. е в размер на 142 888 760 лв., което означава, че от великденския бонус ще се възползват 2 041 268 пенсионери в страната.
Ангажиментът за осигуряване на еднократната помощ беше поет от министър-председателя Кирил Петков на правителственото заседание в четвъртък. Тогава премиерът разпореди на финансовия министър Асен Василев и на министъра по социалната политика Георги Гьоков да направят необходимия разчет, за да бъде изчислен възможният размер на добавката.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.