Във област Велико Търново заведенията бойкотират зелените сертификати, съобщи БНР. С часове се чака пред пунктовете за ваксинация и пред лабораториите за антигенни тестове.
Назрява напрежение сред студентите от ВТУ, които минаха на дистанционно обучение, уточнява в репортажа си кореспондентът на Българското национално радио в старата столица.
Около 20% е ваксинираният персонал във великотърновските заведения, 18% от населението в областта е с две дози ваксина. Няма да спазим заповедта за зелените сертификати, посочи Петър Стефанов, председател на областната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация:
„Ние не можем да работим при тези условия. С 20% ваксинация те ни обричат на фалит. Тази заповед няма да бъде спазена и ние ще я бойкотираме“.
В заведенията отказват да проверяват клиентите си за зелен сертификат:
„Няма как ние да проверяваме клиентите, той може да ни представи фалшив сертификат, ние няма как да го проверим“, заяви работещ в пицария.
Пред пунктовете за ваксинация и пред лабораториите за бързи антигенни тестове се извиха опашки:
„Няма как, работата го изисква, трябва да се ваксинираме, щом искаме да работим. В кухня сме и ни задължават“.
„Бих напуснала от там, ако продължат по този начин. На два дена да правим тези тестове, тези опашки, чакаме от два часа тук“.
Назрява недоволство сред студентите, защото ВТУ мина изцяло на онлайн обучение:
„Аз уча право. Трябва да се разясни. Преподавателите когато са онлайн, не влизат, тях това ги устройва, но студентите не ги устройва“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.