Нека партийната дисциплина, изповядвана от мнозинството не се обръща срещу интересите на общината и нейните жители. Това се казва в декларация на групата съветници „Заедно за Свищов“. Тя бе прочетена от Емил Николов, председател на групата по време на първото редовно заседание на местния съвет.

Актуално Свищов публикува текста на декларацията без съкращения.

Декларация
От общинските съветници от групата
„Заедно за Свищов („ПП-ДБ“, „СДС“, „ВМРО – БНД“, „Ние идваме“)

Уважаеми дами и господа, на изборите, провели се на 29 октомври 2023 година гласоподавателите решиха да ни отредят ролята на опозиция в общинския парламент. Днес е четвъртото заседание и чрез нашите гласувания до момента показахме, че когато има работещи решения за общината ние заставаме зад тях, независимо кой е вносителят им. Общинският съвет е съставен от 29 съветници и не би следвало математическото управляващо мнозинство да налага своите решения без да взима предвид аргументите на останалите съветници. Нещо, на което бяхме свидетели през предходните мандати. Всички сме тук, за да работим за град Свищов и населените места и ако мнозинството смята да не взима предвид мнението на останалите съветници от опозицията, това в никакъв случай няма да е от полза за гражданите, а също така и в унисон със заявените от най-голямата група намерения, а именно да работят за доброто. Нека партийната дисциплина, изповядвана от мнозинството не се обръща срещу интересите на общината и нейните жители. Коалиция „Заедно за Свищов“ ще е градивна опозиция, ще работи активно в общинския съвет, ще предлага работещи решения, ще подкрепя добрите идеи, но също така ще посочва ясно проблемите и ще се бори за по-голяма прозрачност и разумно харчене на общинските средства.

Пожелаваме ползотворна работа и успешни решения на всички колеги от Общински съвет-Свищов през мандат 2023 – 2027 год.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.