Г- н Генчев,
Днес мина покрай ушите ми коментара на един депутат и някои неща ме впечатлиха. Хлябът още ще гони европейските цени и че вече сме изравнили броят на работещите и чиновниците- по 1,2 млн. души. Браво! Това ме провокира да коментирам не само това в нашата си къщичка- Свищов.
За хляба, ще кажа, че ние имахме традиции и произвеждахме хубав хляб и закуски. Имахме хлебозавод, фурни и модерна мелница, а сега нищо. Зърнопроизводителен район сме, а хлябът ни идва от София, Плевен, Русе и Добрич. Хайде те са големи, а Троян и Стражица в Балкана и с. Ресен ??? Имаме големи силози в Совата и Свищов, но само съхраняваме или някои търгуват със зърно!? Ще кажете свободен пазар, частен бизнес и че това не Ви касае, но аз ще Ви опонирам. Ние сме Ви избрали и имате властта и задължението да вземате отношение и влияете на всички процеси касаещи града и общината! Обликът на всяко селище зависи от неговото управление, а то от кмета. По същата логика нямате отношение и към градския и междуградски транспорт и не сте прав. Не виждате ли, че бедните и възрастни хора няма с какво и как да се придвижват? А те нямат и нужните пари?! Това касае социалната дейност на държавната власт, чиито представител сте Вие! По същата причина трябва да имате отношение към въздуха, който дишаме, познатият до втръсване обходен път за тежкия автотранспорт и т. н. Знаете, че гласувах за Вас, защото сте работоспособен и имате добро отношение към гражданите, но само това не е достатъчно! Вие не живеете в Свищов, не чувствате ритъма и воплите му. За Вас той е работно място и кариера. По тази причина нещата тук не са както трябва! Преасфалтиране на някоя улица, направа на градинка с детска площадка, която кръщавате парк, алеите с цветята, фонтаните, празничната украса и т.н. са хубави, но тях ги правят във всяко селище за имитация на дейност на властта, и това не е най- важно и необходимо!!! Те са като ежедневната храна за семейството- без нея не може, тя решава проблема за къс период, но не променя с нищо перспективата. Предшественикът Ви изкара четири мандата, Вие вече преполовихте вторият и … Та това е близо четвърт век през който Свищов линее и върви назад!? Лично аз съм Ви предлагал доста идеи. Е как пък нито една не Ви допадна, освен за Калето, което разкопахте и уж имате пари, но още нищо не се прави. Обсебени сте от т. нар. Индустриален парк, който много хора Ви подсказваха, че няма да се получи, защото липсват съществени предпоставки. В същия момент не приемате от хорски срам туризма, като реална алтернатива за поминък и оживление на града. Ако Алеко положил основите на туризма в България можеше, нямаше да позволи да се снимате пред паметника му. Впрочем, както боса на Вашата поредна партия обичате да Ви снимат и нищо в Свищов не минава без това, но то не ни топли. Добре дошло е за придворните фотографи и толкоз!
Накрая Ви призовавам. Все още имате време. Подхванете и завършете поне една идея, с която да Ви запомнят. Иначе мандатите Ви са удачни само за Вас. Притежател сте на много награди, завършихте висше образование, станахте доктор, реализирахте частен бизнес, направихте един национален конкурс в с. Царевец, но в Свищов ??? Надявам се да ме разберете правилно. Не влагам нищо лично спрямо Вас, не съм Ви задължен, нито очаквам нещо от Вас, както и Вие. Пиша всичко тава с болка и си мисля, че все още имате шанс за промяна. Изградете към Вас работни групи от знаещи и можещи хора и ги насочете да разработят подходящи проекти по перспективни теми и съм сигурен, че ще се получи!
Желая Ви успех, защото той е нужен чрез Вас и за нашия Свищов!
Вилдирас ЕНЧЕВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.