За два дни две жени са нахапани от кучета в центъра на града. Това съобщи съветник Емил Николов по време на точката въпроси към кмета и отговори, проследи Актуално Свищов.

Първият инцидент е от вчера пред паметника на Алеко Константинов в градската градина. Днес студентка е била нахапана от кучета и пред Академията, съобщи съветникът. Той попита кмета какви мерки ще се вземат.

В 95% от инцидентите с кучета става въпрос за регистрирани животни, коментира в отговора си кметът Генчев. Той бе категоричен, че Общината е направила всичко, което е в нейните компетенции по проблема. Градоначалникът коментира още, че трябва да се проведе широк дебат пред националната власт по проблема и да се начертаят конкретни стъпки. Той съобщи, че през пролетта започва и кастрация на женските кучета на територията на община Свищов, но отново коментира, че трябват национални мерки за решаване на проблема.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.