Илиян Венков поема управлението на МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” за втори 3-годишен мандат, проследи Актуално Свищов. Това стана след като днес следобед съветниците гласуваха с пълно единодушия – 28 гласа “за”, кметът да сключи договор за управлението на болницата, която е общинско търговско дружество.

Преди гласуването съветник Валери Николов заяви, че се виждат резултатите от работата на Илиян Венков. Съветник д-р Санка Райкова заяви, че ще подкрепи кандидатурата и сподели, че нейни колеги медици изказват учудване как управителят успява да намира лекари за здравното заведение. С Илиян Венков болницата ще върви напред и това е най-добър избор, коментира и съветник Петко Петков.

Сърдечно благодаря за доверието, заяви след гласуването Илиян Венков. Той заяви, че през следващите три години ще продължи да работи жителите на Свищов и общината, да получават адекватни и качествени здравни грижи.

Днес съветниците гласуваха и управителите на другите две общински дружества – Център за управление на отпадъците и Дунавско дело. Предстои кметът да подпише договори с утвърдените управители.