„Продължаваме промяната“ би се класирала на второ място на извънредните парламентарни избори през ноември, показват данните на социологическата агенция „Галъп“. Изследването е финансирано от самата компания, а телефонният сондаж е проведен между 21 и 26 септември сред 2000 пълнолетни българи по специална панелна методика, която осигурява максимална представителност.
Коалицията ГЕРБ-СДС биха получили 21,4% от гласовете, а „Продължаваме промяната“ – 15.2%. Веднага след тях се нареждат 4 партии с близки проценти – БСП с 13,4%, ИТН с 12.3%, ДБ – с 11.4%. „Галъп“ отчита, че избирателната бариера ще бъде прескочена и от ИБГНИ – 4.1 на сто.
Под чертата отново засега остават „Възраждане“ и ВМРО.
Според социологическата агенция като че ли в най-голяма степен „Продължаваме промяната“ адресира електорат, който иначе би гласувал за „Демократична България“. „Немалко и от избирателите, които биха били или вече са били периферия на „Има такъв народ“, сега също се ориентират към новата формация. Дори и привърженици на иначе твърдите БСП, а дори и на ГЕРБ показват интерес към новата партия“, коментират от агенцията.
50.6% от анкетираните казват, че ще гласуват на изборите на 14 ноември. Други 22.6% казват, че най-вероятно ще гласуват, което означава, че интересът към изборите расте. „Тепърва ще проличава дали и какво отражение ще даде сливането на двата типа избори, но към момента може да се очаква по-висока активност, в сравнение с изборите на 11 юли“, посочват от „Галъп“.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.