Академик, юноши младша възраст са трети на Международния детско-юношески турнир „Ваканция 2021” за купа Несебър в своята възрастова група, съобщи официалната страница на Академик в социалната мрежа фейсбук. В крайното класиране преди възпитаниците на Тодор Борисов са Миньор /Перник/ с 10 точки. Втори с 7 точки е Септември /София/, голова разлика 9:6. Академик са трети също с 7 точки и голова разлика 8:5. На четвърто място е Волов /Шумен/ и на пето Победа /София/.

Това е безспорен успех за младите възпитаници на ДЮШ Академик. През изминалите дни те имаха възможност да покажат качествата си на футболисти на терена, играейки с връстниците си от водещи школи в страната. Медалите и купите не са най-важното, както не веднъж са подчертавали от УС на ОФК Академик! Важни са качествата на спортменство, себераздаване на терена и почтеност. В своята 72-годишна история Академик няма дискфалифициран свой състав, в която и да е възрастова група поради нарушения на спортните правила!

Клубът поздравява младите футболисти и техните родители! На младите състезатели желае още положителни емоции до края на ваканцията и успех в новата учебна година, както и да продължат развитието си като футболисти и хора!

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.