Мисълта, че „Човек трябва да направи първата крачка и пътя сам му се открива”, се оказва водеща през последните пет години за Весела Колчева. Уточнява, че не е нейна, а на някой умен човек, но я използва като мото през последните няколко години от живота си…
Всичко започва за нея по неприятен повод преди пет години, когато е закрит офиса на „Алфа банка” в града. „Решиха, че човек, който е на 48 – 49 години няма перспектива в една банкова институция. И не останах. Поседях вкъщи малко”, спомня си днес от дистанцията на времето Весела Колчева. Не крие, че в началото е отчаяна. „Винаги съм работила на трудов договор. Човекът, който ме хвана за косата и ме измъкна беше съпругът ми /Бел. на авт. Михаил Колчев/, който винаги е до мен, за което мога само да съм му благодарна”, споделя още тя.
Виждайки, че отчаянието или викането на неволята няма да й помогне започва да търси начин за изход от ситуацията. Открива го чрез „Бюрото по труда” – по-точно програма, която при представен бизнес-план ти изплащат обезщетението на куп. Успешно се възползва от тази възможност, защитавайки бизнес идеята си пред солидна комисия от 10-12 души. И така започва да развива успешен личен бизнес – започва с Езикова школа „Алфа бета”, после кредити, следва и офис от веригата „Изи пей”. От тази година към успешните й проекти се прибавя и Дрогерия „Симера”. Днес осигурява работа на шест души, които определя като „моите златни момичета”.
Така вече пет години Весела Колчева се занимава с бизнес, който всяка година става по-различен. „Има една приказка, която аз много харесвам. Човек трябва да направи първата крачка и пътя сам му се открива! Някой умен човек го бе казал, не помня кой. Но е вярно! Започва като скачените съдове – правиш едно, назначаваш човек, после втори, после ти ражда главата друго и така”, споделя опита си свищовлийката.
В края на годината, преди празниците Весела Колчева не се е отдала на предпразнична еуфория, а прави планове за 2022 година. Първото ново е за Богоявление, 6 януари – откриване на офис в Т Маркет след покана от „Изи Пей – България”, което е признание определено за свършеното до момента. Другото, което обмисля да реализира, е дрогерията да стане аптека, но за целта трябва да намери магистър-фармацефт, който да оглави аптеката.
Въпреки натовареното ежедневие остава време и за почивка, споделя с усмивка. Определя себе си като съпруга и майка извън деловото ежедневие. „Крадем си с моя мъж наши моменти”, уточнява тя. Малкото свободно време прекарва в пътуване със съпруга си, основно в страната, защото щастието за нея се крие в малките пътешествия. Споделя, че в резултат на тези пътешествия е установила колко прекрасна е България. Последното й откритие е Сапарева баня.
На финала на разговора на въпрос: Каква е мечтата на Весела Колчева? Тя отговаря: „Една идея като мине през главата ти, означава че ще стане. Любимата ми мечта е новата ми мечта”.
Александър ШАБОВ


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.