Нека Иван Иванов да върне дисциплината от 70-те и 80-те години и да си спомни той при каква дисциплина е станал олимпийски шампион 1992 година! Това коментира пред Актуално Свищов легендата в българските щанги и успешен треньор в чужбина Иван Гърчев по повод приключилото Световно първенство по вдигане на тежести в Ташкент. „Това, ако стане гарантирам, че от 7 до 10  килограма на двубой ще дадат тези щангисти. Потенциалът е много добър, пътят е правилен. Щангата 1900 година и 2021 година – 200 кила са си двеста кила, въпросът е кой ще намери правилния път към успеха!”, коментира Гърчев.
„В много странна ситуация се проведоха и Олимпийските игри и Световното първенство – за първи път сме изправени пред ковид. На Олимпиадата имаше две – три категории, то на Световното една силна категория има – до 109 килограма. Там момчетата ги познавам много добре и класата им е много голяма.
Ще се спра на българското участие. Ангел Русев, 61 килограма малко щастливо се разви за него състезанието. Реалното му класиране с резултатите от това състезание, е пето-шесто място. В категория 81 килограма наш състезател е Карлос Назар той е от Червен бряг. Такъв талант в момента в света няма! Вчера излязоха новите категории за Париж и моите думи се потвърждат – той трябва да мине в категория 89 килограма, тя ще бъде една от олимпийските категории. Видях някои грешки и сигурно ще отида до Червен бряг, не да трупам известност, а просто да му помогна, защото той има огромен потенциал. Той е още само на 17 години и половина, още не е оформена тази маса, но такъв талант няма. Васил Маринов, вдигал съм с неговия дядо в спортната рота, при него е генно заложено. Това момче може да направи още по-добро класиране. Христо Христов, младо момче, още не е оформен като физика, но като психика е готов”.

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.