Съгласно указ на президента Румен Радев от 16.09.2021 г. в длъжност встъпва новото служебно правителство на Република България. В състава на новия Министерски съвет има и възпитаничка на Стопанска академия „Димитър Ценов“, научи Актуално Свищов. Това е Даниела Везиева, която е новият Министър на икономиката.
Даниела Везиева е родом от гр. Русе. Тя получава образователна и квалификационна степен „магистър“ по специалност към катедра „Финанси и кредит“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. Има допълнителна квалификация по „Контрол в публичния сектор“. Доктор е по икономика от Националния военен университет „Васил Левски“ – гр. Велико Търново. Има опит в работата по проекти, свързани с децентрализацията и въвеждане на нови модели на управление от 2003 г. насам. През периода 2007-2014 г. тя представлява България в Бюджетния комитет на Европейски училища. Била е началник-отдел „Административно, правно, финансово, стопанско и информационно обслужване“ в Регионален инспекторат по образованието в Русе. От ноември 2014 г. до февруари 2017 г. е заместник-министър на икономиката, а в периода от май 2018 до март 2019 г. е съветник в кабинета на Председателя на Комисията за финансов надзор. След 18 май 2021 г. до сега тя е съветник на Министъра на икономиката. Владее руски и английски език.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.