В понеделник ще внесем жалба във Върховния административен съд срещу решението на ЦИК да се броят разписките от машините. С това се обезсмисля машинното гласуване и се отваря вратата за кражбата на гласове. ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН се групираха, гласуваха „за“ това решение и сложиха кръст на машинното гласуване. Най-големите манипулации се правят в секционните избирателни комисии. В момента, в който се казва да се броят разписки на ръка, се удря изборният процес. Какво се промени, та се събраха ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН?
Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Нова Нюз.
Целта на машинното гласуване е да не се изготвят ръчно протоколи. На предишните избори, на които имаше само машини, протоколът излизаше ясен и прегледен. На изборите за кмет на София обжалвахме резултатите и показахме, че от 1600 протокола 900 бяха надписвани, задрасквани, пренаписвани, каза още Манолова и добави, че в Изборния кодекс няма текст за броене на разписките, а има за проверка на броя разписки.
„Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще влезем в следващия парламент. Ролята ни става все по-важна, защото се готви гилотина на промяната. В тази подготовка участват ГЕРБ и ДПС, в ключови моменти и други две формации. Ние сме най-социалната формация и ще сме спирачка за връщането на ГЕРБ и ДПС във властта, категорична бе тя.
Манолова определи заповедта за въвеждане на „зеления сертификат“ като несправедлива и дискриминационна. Удрят се основни граждански права, като правото на труд. Няма разумен отговор на въпроса защо хората с достатъчно антитела, които не могат да сложат ваксина, не могат да получат „зелен сертификат“. В основата на всички проблеми с ниското ниво на ваксинация и с администрирането на COVID-19 в здравната система са Костадин Ангелов и управлението на ГЕРБ, заяви тя.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.