В мач с две лица от 13-тия кръг от първенството на Северозападната трета лига, отборите на Академик и Партизан /Червен Бряг/ поделиха точките и завършиха 2:2.
Мачът започна с по-настоятелна и организирана игра на Академик, но въпреки това в 31-вата минута, при бърза контраатака и пробив отдясно, резултатът бе открит от гостите за 0:1. Само 6 минути по-късно след грешно върната топка към вратаря на Академик, пресечена от противников нападател, резултатът бе удвоен за гостите. При 0:2 двата отбора се прибраха на полувремето.
Повторен дебют в отбора на Академик направи завърналият се от Англия Лино Маринов, който влезе на почивката заедно с Божидар Матеев, загатвайки за желанието на треньора на Академик да увеличи нападателната мощ на „студентите“. Това даде резултат и започнаха да се редуват ситуации пред вратата на Партизан, която бе успешно превзета чак в 65-тата минута. След центриране и удар с глава на Лино, резултатът бе намален на 1:2. Атаките на Академик продължиха, но липсваше шанс пред гола. И тъкмо когато всички си мислеха, че „студентите“ ще запишат поредна загуба, буквално с последния удар в мача, в даденото от съдията продължение, след центрирана напред топка, най-съобразителен в наказателното поле на Партизан, отново се оказа Лино, който „чукна“ леко топката покрай вратаря, донасяйки така важната точка за Академик.
В студения следобеден ден, срещата се проведе пред около стотина зрители на градския стадион, при абсолютно спазване на противоепидемиологичните мерки, предписани от БФС. Зрителите бяха проверявани и допускани само срещу зелен сертификат или отрицателен антигенен тест.
За отбелязване е, че мачът започна с минута мълчание в памет на полузащитникът от втория сезон на отбора в „А” група през 1977-78 г, Панделис Белцос, покосен от коварна болест на 20 октомври в София.
Ръководството и футболистите на Академик изказват своите искрени съболезнования на семейството и приятелите на Панделис Белцос.
„Доволен съм от голямото желание и старание на момчетата. Нелепи грешки през първото полувреме доведоха до негативния резултат. След влизането в игра на младите играчи Божидар Матеев и Лино Маринов нещата потръгнаха – получиха се добри атаки. Ако желанието, старанието и хъса продължат и през оставащите три срещи резултатите ще са налице”, коментира след мага треньорът Евгени Маринов.
Емил ВЕСЕЛИНОВ

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.