Свършиха болничните легла за COVID-пациентите в болницата в Бяла. Затова от лечебното заведение се принудиха да настаняват новоприетите във фургони, съобщи bTV.
Във фургон се лекува Ирена Николова от село Водица, а трите й деца и двете им баби – всички заразени и болни, са били транспортирани в болница в Русе, защото в Бяла пък изобщо няма отделение за малки деца, каквито са близнаците на жената – само на две години.
Цялото й семейство се е разболяло малко след нейното постъпване в болничния фургон.
Персоналът в болницата в Бяла е на предела. Обслужва заразени с коронавирус, настанени във фургони. „Нашето отделение е с 31 легла и последните 20-25 дни всеки ден са пълни всичките. Помещенията, които бяхме предвидили да бъдат за изолатори за изчакване на резултатите, в момента вече директно се използват за лечение на пациенти с COVID-19“, обясни Димитър Димитров, прокурист на МБАЛ-Баня.
От лечебното заведение обясниха, че няма разлика в лечението на пациентите във фургоните.
Само за последното денонощие в лечебни заведения в страната са постъпили 639 души, като 88% от тях са неваксинирани.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.