Във връзка с честванията по повод 145 години от освобождението на Свищов, в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ се проведе урок по родолюбие под надслов „Културното наследство на Свищов“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Участие в него взеха ученици от специалност „Организация по туризма и свободното време“ и деца от детските градини Васил Левски и Калина Малина.
Урокът беше открит от директора на училището Лиляна Димитрова, след което бе проведен изцяло от възпитаниците на Гимназията. Първата част започна с презентация, в която по увлекателен начин бе представено културното наследство на първия освободен български град. След това се проведе викторина с децата от двете детски градини, които пък от своя страна показаха завидни знания за имената на българските патриоти, българските символи и паметниците на културата в Свищов. Иновативно поднесеният урок по родолюбие завърши с редене на пъзели, в което се включиха и малките и големи момичета и момчета.
В края на чудесната съвместна инициатива, приветствени слова произнесе ресорният зам.-кмет д-р Анелия Димитрова, която поздрави участниците за отличното представяне и им пожела да продължат да са все така любознателни и да носят в сърцата си обичта към Свищов, и към България.
На събитието, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ към община Свищов Росен Маринов поднесе специални тематични подаръци на трима от учениците, участвали в честването на 160-тата годишнина от рождението на проф. Иван Шишманов. Той ги приветства за отговорността, с която са подходили към събитието, представяйки достойно не само себе си, но и своето училище.
Още снимки: ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.