Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Караманово посветиха цяла седмица на творчеството на Стоян Михайловски, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Един от поводите беше свързан със 130-та годишнина от написването на „Върви, народе възродени!“. Стихотворението, което се превърна в химн на българските училища, всеки ден звучи в школото по време на голямото междучасие. Повечето от учениците научиха наизуст автентичния текст и изпълняват песента. Най-активно инициативата беше подкрепена от учениците от трети и четвърти клас.
Възпитаниците на учебното заведение изработиха табло, с което проследиха жизнения и творческия път на Стоян Михайловски, но и илюстрираха басните на автора. Всеки един от учениците собственоръчно изработи и книжка. По страниците й са поместени текстове и илюстрации на басни както и стихотворения на Михайловски, По този начин учениците от Караманово отдадоха своята заслужена почит към големия български творец.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.