Днес, в СУ „Димитър Благоев“, гости на 2-ри „в“ клас, с кл. р-л Лена Ганева и учител ЦОУД Валентина Русанова, бяха кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев и секретарят на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ Геновева Танчовска. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Повод за тяхното посещение беше инициативата под надслов „Известни личности четат на деца“ и е част от маратона на четенето.
Генчев прочете на децата приказката „Старите хора“ и заедно обсъдиха поуките от нея. Тя е част от сборника „23 български приказки с поука“, който той подари на класа, заедно с още 3 книжки и глобус. Кметът Генчев пожела на учениците да обиколят поне половината от местата, които виждат на глобуса и които искат да посетят. Второкласниците бяха изключително щастливи и благодарни.
Геновева Танчовска от своя страна прочете приказката „Котенцето, Пеперудко и песничките“ от книжката „7 дни чудесни“ на автора Анелия Янковска – Сенгалевич, която е печелила поетичния конкурс „Свищовски лозници“ през 2019 година. Посланието на приказката беше чудесно и децата останаха очаровани. Последва дискусия за важността на книжките в ежедневието на всеки човек, полезността от тях и за безценните уроци, които дават.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.