Две ученички от СУ „Николай Катранов“ спечелиха призови награди от XI национален конкурс на тема „България и Китай – древни и уникални цивилизации“, организиран от институт „Конфуций“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
Първа награда в раздел „Реферати“ спечели Ели Валериева Ангелова от X „б“ клас. Темата на нейната разработка е „Книжнината на България и Китай по време на техния Златен век“, а ръководител на ученичката е Милена Димитрова, старши учител по история и цивилизации.
С втора награда бе отличена Елеонора Стоянова Кирилова от V „в“ клас, участвала в конкурса с реферат на тема: „Средновековни скални манастири в България и Китай“. Неин ръководител е Стефка Николаева, старши начален учител.
Грамоти за отлично представяне в конкурса получиха и няколко талантливи художници от СУ „Николай Катранов“, които участваха със свои рисунки в раздел „Изобразително изкуство“. Това са: Калина Петрова и Ния Калушкова от IV „а“ клас, Алберт Илязов и Георги Петров от V „в“ клас, Борислава Дамянова, Виктория Кръстева, Елена Габровска и Йордан Даков от VI „б“ клас, и Марина Петрова от IX „а“ клас. Техни ръководители са Стефка Николаева, Силва Христова, Галя Иванова и Татяна Тодорова-Петкова.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.