Двама ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ се класираха за финала на Средношколско състезание по информатика, научи Актуално Свищов. Състезанието е ежегодно и се организира от преподавателите, докторантите и студентите от специалност „Бизнес информатика“ към Стопанска академия „Димитър Ценов“. Целта на съревнованието е да провокира учениците от XI и XII клас да покажат своите умения и креативност чрез използването на новите информационни технологии.
Свои разработки изпращат учащи в специализирани гимназии от страната, сред тях са и възпитаници на търговската гимназия. До втори кръг се допускат изготвилите петте най-добри инфографики. Дарина Димитрова, ученичка от XII клас е класирана от журито на второ място с постигнат резултат от 22,75 т., а Айдън Кадир, ученик от XI клас е на четвърто място с 22,50 т. Техен учител е д-р Теодора Спасова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.