Втора и трета награда в националното математическо състезание „Виктор Маринов“ завюваха учениците на СУ „Николай Катранов“, това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Надпреварата се провежда в памет на трагично загиналите свищовски деца в река Лим през 2004 година и в нея участват само седмокласници, които решават задачи по формата на Националното външно оценяване.
Над 80 ученици от цялата страна участваха тази година в състезанието. Заради епидемичната обстановка, свързана с COVID-19, за трети пореден път, състезанието се проведе онлайн на 27.05.2022 година.
С радоост и гордост информираме, че сред най-добре представилите се в престижния математически турнир са и наши ученици. На второ място се класира Валери Димитров от VII „г“ клас, а на трето – Мирела Митева, ученичка от VII „в“ клас. С поощрителни награди се класират Даяна Симеонова и Радостин Ницов от VII „г“ клас, Антоан Илиев от VII „б“ клас и Никола Драшански от VII „а“ клас.
Отличените получиха наградите си, осигурени от семейството на Виктор Маринов, лично от неговата майка – Мариана Николаева, която пристигна в СУ „Николай Катранов“ специално, за да награди най-добре представилите се в състезанието. В знак на благодарност, директорът ѝ подари юбилейният сборник на училището „55+ вдъхновяващи истории“, където тя е един от авторите на споделените истории.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.