С престижно отличие в национален исторически конкурс бе отличен Венелин Христов от X „а“ клас на СУ „Николай Катранов“, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Венелин получи специалната награда на Регионалния исторически музей в град Варна в шестото издание на Националния ученически конкурс за историческа памет „Будител”, който се провежда в морската столица по инициатива на Регионалното управление на образованието и Първа езикова гимназия, под патронажа на кмета Иван Портних.
Венелин Христов участва в конкурса с доклад на тема: „Стремление към модерно европейско образование в Свищов през XIX век“, а негов научен ръководител бе Галя Иванов, старши учител по история и цивилизации. За отличното си представяне десетокласникът получи грамота, плакет и парична награда. С почетна грамота бе награден и неговият научен ръководител.
Общо 55 проекта бяха отличени в конкурса, в който участваха над 300 деца от 45 населени места в страната с рекорден брой индивидуални и колективни проекти – общо 220, разделени в шест категории: доклад, есе, видеоесе, презентация, видеофилм и драматизация.
С конкурса на тема „Възрожденският полет на духа и мечтата за национално освобождение“ беше отбелязана 260-ата годишнина от написването на „История славянобългарска”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.