НАТО обяви, че е постигнато споразумение между Турция, Швеция и Финландия Анкара да подкрепи членството на двете скандинавски държави в организацията. Това съобщи канцеларията на финландския президент, пише вестник „Сега”.
„Ще има церемония по подписването на споразумението и пресконференция на генералния секретар на НАТО“, отбеляза пресслужбата.
Швеция и Финландия ще си сътрудничат с Турция в борбата срещу тероризма, казват от канцеларията на Ердоган и посочват имената на три конкретни кюрдски организации, сред които и Работническата партия на Кюрдистан, която Турция смята за терористична организация. Турция ще бъде солидарна в борбата си срещу всички видове тероризъм, се казва в съобщението. Освен това Швеция и Финландия се споразумяха да не подкрепят сирийското крило на терористичната организация ПКК – YPG, както и Гюленистката терористична група (FETÖ) Трите страни проведоха днес в Мадрид преговори на високо ниво.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.