Днес облачността ще бъде значителна, но вероятността за валежи е малка. В Дунавската равнина все още ще духа до умерен западен вятър, пише Дир. бг.
През нощта над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна. Значителни намаления ще има по поречието на Дунав. В крайните южни райони ще превали слаб дъжд, а в планините там – слаб сняг. В Североизточна България ще духа слаб вятър от юг-югозапад.
Минималните температури утре сутрин ще са от около нула до 4 градуса, по поречието на Дунав на отделни места до около минус 2.
През деня утре облачността ще бъде променлива, в Северна България намаляваща до слънчево време. Отново ще се затопли и дневните температури ще са от 14 до 19 градуса, малко по-ниски в в южните райони, където преди обяд все още ще превалява слабо на места.
В Дунавската равнина ще се появи слаб вятър от югозапад-запад.
В по-голямата част от Европа утре ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Температурите ще са значително под обичайните за април. По-топло ще бъде само на Балканите и в Италия.
У нас в сряда ще бъде слънчево и почти тихо. Минималните температури ще бъдат от около нула до 5 градуса,а дневните ще се повишат още и ще са от 18 до 23.
Привечер срещу четвъртък и през нощта облачността ще се увеличи и от запад ще започнат превалявания от дъжд.
В четвъртък ще превалява на много места, главно около Стара планина и в Южна България. Минималните температури  ще са от 4 до 10, а дневните от 15 до 21 градуса, малко по-високи в югоизточните райони.
Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.
В петък ще бъде топло, с дневни температури от 19 до 24, 25 градуса. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад, в югоизточните райони  от юг.
В събота времето ще остане без съществена промяна и през по-голямата част от деня – слънчево или с незначителна облачност. Температурите – без съществена промяна.
Привечер и през нощта срещу неделя от северозапад облачността ще се увеличи и в неделния ден ще бъде облачно, с превалявания от дъжд.
Дневните температури ще се понижат чувствително и ще бъдат от 10-12 на запад и  северозапад до 18-20 в югоизточните райони.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.