За 18-та поредна година, Свищов си спомни за своите Ангели от Лим. Тази сутрин бе отслужена заупокойна литургия в памет на 12-те невинни жертви, загинали заради нечие човешко престъпно безхаберие.
На 4 април 2004 г. автобус на смолянска транспортна фирма, пълен с ученици от свищовски училища пътува от Дубровник за България. Децата и придружаващите ги учители се връщат от екскурзия. Те са уморени, но и много щастливи и нямат търпение да се приберат за да споделят с близките своите впечатления. По време на нощния преход, между Биело поле, Черна гора и Приеполе, Сърбия автобусът, управляван от водача Илия Измирлиев внезапно напуска платното, спуска се надолу и пада в придошлите буйни води на река Лим. Автобусът започва да се пълни с вода, а в последвалата борба за живот, част от децата не успяват да излязат и намират смъртта си. Загиналите са: Александра Гергова, Антония Братова, Антоана Евтимова, Боряна Петкова, Валентин Маринов, Виктор Маринов, Глория Геориева, Женя Ангелова, Лора Николова, Светослава Пантелеева, Светослав Колев, Юлиян Манзаров. Телата на 10 от децата са намерени и са извадени на следващия ден, а на останалите чак седмица две по-късно. На 7 април в Свищов пристига траурният кортеж. На 8 април 10 от децата са погребани в съседни гробове в Свищов, а останалите 2 в село Царевец. На погребенията присъства и тогавашният президент Георги Първанов.
След проведеното разследване като подсъдим под наказателна отговорност е привлечен шофьорът Илия Измирлиев. Прес съда той твърди, че няма вина за случилото се и че не е заспал, а причина за катастрофата е счупен кормилен болт, който е направил автобуса напълно неуправляем. Въпреки върденията му Измирлиев е признат за виновен от съда и е осъден на 4 години, които излежава ефективно. След излизането си на свобода Илия Измирлиев умира от инфаркт.
След сполетялата ги трагедия почернените родители създават Фондацията „Ангели от Лим”. Чрез нея те успяват да ницират няколко законодателни промени, отнасящи се до безопасностата на ученическите екскурзии.