Фондът „Добро за Свищов“ направи своето първо дарение от 1000 лева за талантливи свищовски тенисисти. Това съобщиха за Акутално Свищов от пресцентъра на Общината.

Фондът „Добро за Свищов“, учреден от кмета на Свищов Генчо Генчев, направи свето първо дарение като дари 1000 лева в подкрепа на отбора по тенис на маса на СУ „Николай Катранов“. Средствата ще бъдат използвани за участие на свищовските тенисисти в Световните ученически игри, които ще се проведат от 23 до 31 октомври 2024 година в Бахрейн, Манама.

Фондът се поддържа от ежемесечни финансови вложения, които лично кметът, председателят на ОбС – Свищов, заместник-кметовете, общинските съветници от ПП ГЕРБ, управителят на общинската болница и директорите на останалите общински предприятия отделят от трудовите си възнаграждения. Средствата от фонда е предвидено да се изразходват изцяло и само за родолюбиви начинания в обществена полза, какъвто е и примерът с талантливите тенисисти на СУ „Николай Катранов“.

„Това е огромна чест и възможност за нас да представим нашето училище, град Свищов и България в спорта на най-високо ниво! Ще се състезаваме с най-добрите ученици по тенис на маса в света и ще се борим за призовите места и медалите!“, споделят отличените спортисти на свищовското училище.