Свищовски митничари откриха 700 л нелегален алкохол в незаконен казан, пише вестник „Труд“. Митническите служители от Сектор „Оперативен контрол – Свищов“ в ТД Митница Русе извършват проверка на частен дом, намиращ се в Луковит.
В хода на проверката е установено, че в прилежащо помещение към имота е наличен „казан“ за изваряване на етилов алкохол, който не е регистриран като специализиран малък обект за дестилиране, съобщават от Агенция „Митници“.
В съседно помещение митническите служители откриват 700 литра течност с вид и мирис на етилов алкохол в различни туби с различна вместимост без документи за заплатен акциз съгласно Закона за акцизите и данъчните складове. Алкохолният продукт е иззет, като по случая е образувано досъдебно производство.
В рамките на месец (18.01-15.02.2023 г) при различни проверки митническите инспектори от отделите „Оперативен контрол“ в ТД Митница Русе са установили поредица от нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, при които са иззети още 1455 литра алкохол без заплатен акциз. Вследствие на извършените митнически проверки е задържано и едно съоръжение за изваряване на етилов алкохол.
По случаите са образувани две досъдебни производства и са съставени седем акта за установяване на административни нарушения.
Общото количество на задържания от ТД Митница Русе от началото на годината наливен алкохол без документи за платен акциз надминава 2300 литра.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.