Днес доброволците от клуб „Ангелски сърца“ към СУ „Николай Катранов“ зарадваха малки и големи с приятна изненада.
На празника на Баба Марта, като истински предвестници на пролетта, те донесоха слънчево настроение на хората в града като подаряваха изработени от тях мартенички срещу усмивка. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
През целия месец февруари в клуба кипя неуморен труд и добротворците сътвориха над 300 прекрасни червено-бели символи на пролетта, които днес бяха подарени на минувачите.
По случай празника Баба Марта, героите посетиха подготвителните групи в ДГ „Калина Малина“ и ДГ „Васил Левски“, където разказаха интересни легенди за празника и подариха мартенички на децата и персонала. Учениците гостуваха и в ЦНСТСХ „Св. Иван Рилски“ в град Свищов, където освен със своите мартеници, зарадваха възрастните хора в социалната институция и с прекрасен народен танц на ФТС „Творецът“. Децата посетиха също Община Свищов и Стопанска академия „Димитър Ценов“, както и близки до училището търговски обекти.
Денят премина с много приятни емоции и вълнения за учениците и техните учители, които събраха много усмивки и сърдечни пожелания по време на срещите си. А ето какво пожелават от клуб „Ангелски сърца“ към всички ученици, учители, родители и граждани на община Свищов:
„На всеки днес пожелаваме да бъде бял и червен, румен и засмян, а в мислите му да има място само за добрини! Нека семействата да са щастливи! Бъдете здрави и благословени!“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.