Златният щит на Свищов по олимпийско карате – Спортен клуб Алеко, защити престижа на града и бе поздравен лично от президента Румен Радев. Това стана на провелия се изключително силен турнир в “София Опън” (Купата на президента), където и свищовската школа по карате Алеко заведе 8 деца от които всички се окичиха с медали, съобщи за Академик Свищов треньорът Верони Маринов.
Общият брой на извоюваните медали за Свищов е 8 бронзови. Александър Георгиев в дисциплините кумите и макевара 2 бронзови, Емил Димитров – кумите бронзов, момичетата Сиана Боболова, Рая Йорданова и Люси Дей след изключително борбено и лъвско представяне грабнаха бронзовите медали в дисциплината отборно кумите. Момчетата Джак Дей и Бисер Стефанов се отличиха с бронзовите медали в дисциплината отборно кумите. Валентин Иванов беше най-малкия представител но въпреки това не му липсваше смелост да излезе и да се изправи срещу подготвени противници.
„Децата ни се справиха повече от задоволително, предвид че това им е първо и то много силно състезание по кумите. Радвам се че както състезателите така и техните родители осъзнават факта, че ние можем да прогресираме и да се учим само след като загубим среща и започнем да работим за оправяне на грешките в залата. Искам да се обърна към родителите на деца от училища, основно първи и втори клас, която възраст е най- подходяща за избиране и започване на спорт да заповядат на една от нашите тренировки да наблюдават и ако им харесва и проявят интерес да влезнат в най-добрата школа по карате за деца в Свищов – карате клуб Алеко”, коментира Верони Маринов.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.