Поредна загуба записаха младите футболистите на Академик на градския стадион, съобщи Академик Свищов. Играчите на Евгени Маринов паднаха 1:4 от гостуващия тим на Севлиево, един от лидерите на Северозападна Трета лига.
Още в първата минута вратарят на „студентите“ Виктор Владимиров, който беше и капитан в този мач, трябваше да спасява майсторски удар на футболист на Севлиево.
Младостта и по-малкия опит на нашите футболисти бяха от решаващо значение за днешната загуба. Гостите умело владееха центъра на терена и се възползваха по максимален начин от своите възможности. И в този двубой индивидуални грешки в защита позволиха на противника доста да дръпне напред в резултата и до почивката Академик губеше вече с 0:3.
През второто полувреме младите „студенти“ се опитаха да доизиграят срещата по-освободено и с поглед към противниковата врата, което доведе до няколко добри атаки на Академик. Финалният пас не достигна днес, за да се постигне позитивен резултат и оползотворят контраатаките. И все пак най-красивият момент в мача бе атаката на Академик, която доведе до почетното попадение за 1:3. Открадната топка от нашата защита стигна до голмайстора на юношеската формация – Божидар Матеев, който днес дебютира в мъжкия тим, в средата на терена, който с разсичащ пас напред между бранителите на Севлиево остави очи в очи нашия нападател Росен Серафимов срещу вратаря на гостите, който не сбърка и вкара майсторски за 1:3, давайки нотка надежда за нещо по-добро. Все пак гостите успяха да вкарат четвърти гол, слагайки точка на мача – Академик 1 – 4 Севлиево.
Емил ВЕСЕЛИНОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.