Под ръководството на Владимир Божанов и Митко Божанов в училището в Павликени се изучават се изучават: кикбокс, муай тай и правилата на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), научи Актуално Свищов.
Тъй като съревнованията по тези правила се провеждат в боксов ринг, треньорите се стремят да проведат подготовката на състезателите при същите условия, като при първенствата.
На този етап ринга е на заем от сродните спортни организации в градове Свищов и Белене, като се търсят средства за закупуване на собствен боксов ринг и за град Павликени.
Обучението продължава през цялото лято, а първата изява на учениците от СУ „Бачо Киро“ град Павликени ще бъде по муай тай в град Варна от 2 до 4 септември.
Младите бойци ще се състезават за новоучредения Спортен клуб по бойни изкуства „Тай кикбокс“ град Павликени, който до дни очаква да бъде приет за пълноправен член на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.
Още снимки ТУК

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.