„Свилоза” няма да преустанови работа в момента въпреки намалените количества дървесина, това съобщи пред Актуално Свищов Пламен Петров, директор производствена дейност във фирмата. Той коментира, че в последните дни за пореден път от началото на годината количествата дървесина, влизащи в „Свилоза” са намалели.
Днес нещата са малко по-оптимистични и няма да посрещнем август месец със спряно производство. Такава вероятност имаше ден по-рано, коментира още Пламен Петров. Той уточни, че поради намалените количества на дървесина се работи с по-малък капацитет.
Актуално Свищов припомня, че през юни най-големия производител на целулоза на Балканския полуостров преустанови работа за трети път от началото на 2022 година. Първото и най-продължително бе през януари за около 20 дни, през март предриятието не работи седмица по същата причина.
„Доставките на дървесина не са ритмични и наличните количества бързо се изчерпват. През последните 3-4 години такава криза не е имало. Напоследък няма ред в дърводобива. Освен това и цената на дървесината достигна колосалните 200 лева за тон“, коментира тогава инж. Михаил Колчев, изпълнителен директор на фирмата.