СУ „Николай Катранов” обмени опит с три иновативни училища в страната, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. За поредна година СУ „Николай Катранов“ се включва в Национална програма „Иновации в действие“ на МОН.
От 08 до 11 юни 2022 година учители от свищовското училище, водени от директора Генади Иванов, посетиха Първа езикова гимназия в град Варна, която е иновативно училище. В работната среща участваха още Езикова гимназия „Иван Вазов“ от град Смолян и Езикова гимназия „Гео Милев“ от град Добрич.
Домакините демонстрираха различни дейности в рамките на Седмица на английския език в Първа езикова гимназия и предложиха на гостите да се влючат в Уъркшоп за прилагане на дигитални умения, комуникативност, креативност, инициативност и критично мислене.
Четирите училища обмениха опит и различни идеи, свъразни с прилагането на иновативни практики в обучението. Гостите разгледаха и материалната база на Първа езикова гимназия.
По-рано през месец април тази година партньорите гостуваха на Езикова гимназия „Иван Вазов“ в град Смолян, която е иновативно училище и там също обмениха идеи и добри практики.
Училищата са категорични, че тези срещи са изключително полезни и затова ще продължат сътрудничеството си с други съвместни дейности и инициативи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.