„Най-сериозната антикризисна мярка е свалянето на кабинета. За мен нов кабинет в рамките на този е утопия. Може би е най-добре да се помисли дали да няма антикризисен кабинет със срок и с конкретни задачи. Но и за това съм скептик. Не са преодолени натрупаните негативи между партиите в този парламент“.
Това каза Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС и депутат от Движението в предаването „Политически некоректно” с водещ Петър Волгин по БНР.
„Трябва да има предсрочни избори, за да може народът легитимно да покаже червен картон на тези хора, тъй като те ни загубиха време и ни набутаха още по-сериозно в кризите. За да може България да си формира хомогенно идейно евроатлантическо мнозинство“.
Според зам.-председателя на ДПС за всеки опитен политик ситуацията с ИТН няма как да е изненада, тъй като конфликтът в цялата коалиция е зреел още от първия ден.
„Оприличавам тази коалиция на маса с четири крака с различна дължина. Тези момчета се оказаха много тежко недоразумение. Вместо да възстановят диалога, те го нарушиха. Не подкрепиха нито едно законодателно решение, което представлява истинска борба с корупцията. Отхвърлиха наш законопроект, с който спираме ин хаус процедурите, които според тях бяха най-голям източник на корупция. За тях корупция е това, в което не участват. Но корупция има там, където има власт“.
Цонев посочи, че медиите на „умнокрасивитета“ лансират тезата, че ИТН се оттегляла под влияние на ДПС, тъй като била проект на Движението. И категорично се разграничи от Слави Трифонов и неговата партия:
„Ако Слави беше продукт на ДПС, всичките неща миналата година нямаше да се случат. Още юли щеше да има кабинет, който да поеме ударите на кризата. Но те едно си знаят, дойде ли момент да изтърват властта, вадят плашило ДПС“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.