За поредна година студент от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” завоюва призово място в Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. Наградите от десетото издание на конкурса бяха обявени и връчени в рамките на Международното изложение „Културен туризъм 2023” – Велико Търново (20 – 23 април).
Никол-Мария Белеганска – третокурсничка в Свищовската академия по специалност „Икономика на туризма” в редовна форма на обучение, завоюва второ място в престижния национален конкурс. За да се преборят за призовите места, студентите трябваше да демонстрират наличието на необходимите теоретични знания и умения за събиране, обработка, анализ и представяне на информация за вътрешния туризъм в България (туристически ресурси, инфраструктура и суперструктура, туристически потоци). Участниците трябваше да направят самостоятелен анализ, а не просто да представят данни и факти, и да демонстрират умения за подходящо онагледяване на анализа. Сред критериите на журито, председателствано от проф. Мария Воденска, са също оригиналност, наличие на собствени идеи, виждания и интерпретации, логично и структурирано изложение, добросъвестно цитиране.
Свищовската студентка се класира на второ място с разработка на тема „Нереализиран потенциал за туризъм в страната, съответстващ на новите реалности”. Никол-Мария е от Кнежа, кандидатствала е само в СА „Д. А. Ценов” и е приета за студентка по първо желание в спец. „Икономика на туризма”. До момента на следване е с отличен успех. Много обича да пътува, има афинитет към изучаването на чужди езици –владее испански и английски, и изучава немски език.
Националният студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика бе първо участие за Никол-Мария Белеганска. Тя получи наградата си в деня, обявен в Свищовската академия за „Ден на студента от спец. „Икономика на туризма”. По традиция този ден завърши с „Вечер на специалността”, в която участваха настоящи студенти и алумни възпитаници на катедра „Икономика и управление на туризма” от ОКС „бакалавър”, ОКС „магистър” и ОНС „доктор”. Носителката на призовата награда от националния студентски конкурс Никол-Мария Белеганска бе избрана от своите колеги за „Мис Икономика на туризма”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.