Толкова са приетите дни на толеранс към ново правителство да се устрои и започне работа. Това се случи и много анализатори се упражниха по темата. Ще се опитам и аз, но от гледна точка на електората, т. е. обикновените хора, които нормално в този случай не ни броят. Аз мисля, че на това правителство на промяната не бе осигурено умишлено това време. Под булото на различните кризи и последно на войната, опозицията в лицето на ГЕРБ, ДПС и особено на Костадиновата партийка „Възраждане“ саботираха и забавяха с процедурни хватки делата на управляващата коалиция. А тя самата съставена от две нови партии без опит и две противоположни по философия стари и опитни, направи някои нескопосни грешни ходове. Да правителството се води от млади, знаещи, но неопитни политици, което не ги оправдава, защото зад гърба си трябва да имат компетентни щабове.
Аз не съм нито икономист, нито политик и няма да навлизам в макро и микро схеми. Не ще съветвам и критикувам, а само ще задавам въпроси:
Как е възможно да се започне борба с корупцията по такъв аматьорски начин? Не само у нас се знае, че тук се краде като за световно първенство и при едва ли не очевадни доказателства, правителството на промяната да си вкарва такъв автогол?!
Бившият премиер има публична мътна биография!? Ако е така, защо не му се потърси сметка, или ако е лъжа на съставителите на тази дезинформация? Той ни презираше, че сме лош материал, а интересува ли се дали ние се гордеем с него? Всичките му колеги от другите страни, които той фамилиарно наричаше приятели, определено опровергаваха културно твърденията му, а това ни караше да се срамуваме, че е лице на нацията!? Нямаше ли кой от придружаващите го лакеи да го коригира, когато управляваше от джипа и твърдеше, къде и на кои, какви държавни пари раздава като свои? До кога ще се мълчи по скандала с кюлчетата? Тези теми са неизчерпаеми и чудно, къде са правораздавателните органи и МВР, с какви очи народняшката партия ГЕРБ иска след толкова години отново властта? Те носят отговорност и за над половин милиард загуби за държавата от данъците за хазарта, милионите носени в чували за магистралите, а последва гафа с арестите!?
Ние от робски мълчащият и снишаващ се електорат се интересуваме и до кога ще се разтваря ножицата на доходите? Ние знаем, че не можем да станем милионери, въпреки, че у нас се появяват по двама нови на месец, нито милиардери, защото за това е нужен и талант, но… Скромният ни въпрос, кога господа управляващи ще ни отлепите от последното място в ЕС и не само? Кога ще ни приобщите към средноевропейските доходи и ни дадете възможност да живеем по човешки? Кога ще започнете да ни уважавате като хора, а не като гласоподаватели и да ни говорите с дела, а не с обещания и нищо не значещи проценти?
Ясно е, че въпросите са неизчерпаеми и че правителството на промяната трябва да започне реформи във всички свери на живота и най- вече в мисленето на хората! Задачата е почти непосилна, но не и невъзможна! Но за да се получи- трябва да се почне!
Всички тези въпроси касаят управляващите на всички нива, а те горките уж служат на държавата, но са слуги на партиите си и собствените си интереси!? Затова моторът на промяната трябва да бъдем самите ние- хората от електората!
Вилдирас ЕНЧЕВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.