Академик, юноши старша възраст стартираха пърнеството с победа над отбора на Монтана, съобщиха от клуба.

„Студентите“ водени от Петър Петров, Милен Иванов и Момчил Тодоров победиха отбора на Монтана U19 с 1:0.

Победното попадение отбеляза Момчил Емилев, който вече откри головата си сметка в Трета лига. Асистенция му направи завърналия се след дълго лекувана контузия Божидар Матеев.

„Студентите“ изиграха силен мач, в който силите бяха изравнени.

За герой за нашия отбор се превърна вратаря ни, роден през 2008г – Димитър Ефтимов.

Ефтимов спаси дузпа, която бе спорно отсъдена за нарушение, което бе срещу самия него. На 2 пъти се намеси решително в ситуации, когато нападателите бяха останали сами срещу него.

Именно Димитър Ефтимов е и играч на мача. Възпитаникът на Тодор Йоцов, който работи с вратарите в клуба от началото на лятото показва много силни участия както в школата, така и в заниманията с представителния отбор.

Освен попадението на Момчил Емилев, ситуации се откриха и пред Ангел Ангелов и Божидар Матеев, но или стража на гостите спасяваше ударите им или ударите не бяха точни.

В защита Георги Димитров и Йордан Хаджимитев се справиха блестящо, подпомагани от Адриан Иванов, капитана на отбора – Виктор Янков и Кристиян Йорданов, който умело бранеше зоната пред тях.

Влезлите като резерви Ангел Ангелов, Ивайло Атанасов, Антон Ангелов и Даниел Стефанов също допринесоха със силни включвания за победата в днешния двубой.

Така след изиграването на първия кръг при юноши-старша и юноши-младша, отборите ни стартираха успешно своите първенства.

Срещата бе предавана на живо във VEO платформата в страницата на клуба в социалната мрежа.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.