Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов” и девет други училища от България работят по проект за правата на човека. Това съобщиха за Актуално Свищов от Сдружение „Знание” – Ловеч, който реализира начинанието.
Проект „Знания за правата на човека“, реализиран от Сдружение „Знание“-Ловеч и Национална асоциация на ресурсните учители. Той се финансиран от фонд „Активни граждани – България“ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
„Знания за правата на човека“ цели да осигури на избрани училища в страната инструменти за системна работа за повишаване чувствителността в сферата на правата на човека. 10-те училища, включени в проекта са:
140 СУ „Иван Богоров“ – София
СУ „Крум Попов“ – Левски
СПГ „Алеко Константинов” – Свищов
СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица
СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали
СУ „Васил Левски“ – Роман
ПГ „Алеко Константинов“ – Плевен
ПГ „Княгиня Евдокия“ – София
СУ „Константин Петканов“ – Бургас
СУ „Христо Ботев“ – Кубрат.
Като част от проекта, училищата ще се включат в серия от обучения и дейности, свързани с правата на човека, и ще развият собствени училищни инициативи на местно ниво.
От Сдружение „Знание”, коментират че медиите, играят огромна роля в промяната на дискурса относно „различните“ в нашата страна. По тази причина при реализирането на проекта са поканени медии, партньори на училищата, които ще участват в три-модулно интерактивно онлайн обучение „Заедно в пъстър свят“, което ще разгледа темата за многообразието и социалната отговорност през призмата на медиите. Актуално Свищов е партньор на СПГ „Алеко Константинов” в съвместната работа при реализирането на проекта.

Снимка: СПГ „Алеко Константинов“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.