Поредните от две нови дарения с книги радват от дни читателската аудитория на читалищната библиотека в Караманово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Благотворителният жест е дело на две дами от София. Те предоставиха общо 37 литературни произведения. Д-р Дария Карапеткова дари 30 творби – българска и чуждестранна художествена литература. Всички произведения са издадени през последната календарна година и са изключително добре запазени. Другото дарение е от Нина Михайлова, която е родена и израснала в Караманово. Независимо че книгите са само седем, дарението е с изключителна ценност. Произведенията са с религиозна тематика в превод от италиански език. Техен преводач е жената с карамановски корени. „Искрени благодарности за дарителския жест. Това е доказателството, че добрите хора в нашата държава все още ги има. И дано техният брой да се множи“, сподели секретарят на настоятелството на НЧ „Светлина“ Петя Герасимова.
От началото на годината това е десетото дарение за читалищната библиотека. Произведенията, с които се обогатиха книжните лавици, са повече от 200. „Който не вярва, че в малките населени места не се чете, нека да заповяда и да се увери лично. Дори в условията на епидемична обстановка, желаещите да се докоснат до част от български и световни литературни постижения значително нарастват“, допълни секретарят на читалищното настоятелство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.