Специализиран камион влезе на въоръжение в автопарка на община Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Новото попълнение в значителна степен ще подобри събирането и извозването на отпадъчни материали от населените места. Машината е специализирана за превоз на метални контейнери с вместимост от шест кубически метра. Съдовете са предназначени за събиране на растителни и строителни отпадъци. Община Ценово вече разполага с 14 контейнера, които ще бъдат разпределени по селата на общината. Съдовете ще бъдат разположени в покрайнините на населените места, където ще се събират растителните остатъци от дворовете и стопанствата на домакинствата. При заявка ще се осигурява съд за временно складиране на отпадъци при извършването на ремонтни дейности.
„Разполагането на новите контейнери в голяма степен ще подобри събирането на отпадъците. Надяваме се, че и стопаните ще проявят необходимото разбиране и съзнание. По принцип, досега в един съд се събираха и битовите, и растителните отпадъци, независимо че са издадени необходимите забрани и ограничения“, коментира Рейхан Кямилова – гл. специалист „Екология, чистота и туризъм“ в общинската администрация.
Средствата за закупуване на специализираната техника са осигурени от отчисленията, които се изплащат на Общината по закон. Камионът е втора употреба, но е преминал през обстойно техническо обслужване. Фирмата-продавач дава и шестмесечна гаранция. С предоставените средства от отчисленията община Ценово успя да закупи и телескопичен челен товарач. Машината ще се използва за обработването на зелени растителни отпадъци и за почистването на нерегламентирани замърсявания в населените места на общината.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.