Специализиран кабинет по „Финансов контрол и одит” бе открит в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висщето училище. От новата придобивка ще се възползват студентите от специалност „Стопански и финансов контрол” (СФК), администрирана от катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност” (КАСД). Кабинетът е създаден благодарение на личното дарение на Тодор Гогов – мениджър „Вътрешен одит и контрол” в частния бизнес и възпитаник на спец. СФК в СА „Д. А. Ценов”, магистърска програма „Вътрешен одит”.
Специализираният кабинет бе официално открит с водосвет, в присъствието на самия дарител на средствата, ректора – проф. д-р Марияна Божинова, зам.-ректори, декани, партньори и приятели на катедрата, преподаватели и студенти. Приветствие към присъстващите поднесе ръководителят на катедрата – доц. д-р Силвия Костова, а ритуала по прерязване на трикольорната лента изпълниха проф. д-р Божинова и Тодор Гогов. Специализираният кабинет по „Финансов контрол и одит” е с изцяло реновирана инфраструктура и осветление, ново компютърно, мултимедийно и видео оборудване. Инсталирани са счетоводен софтуер – с дарение на Microinvest и одиторски софтуер – с дарение на Ада-Софт. Програмните продукти ще подпомогнат практическата подготовка на студентите в обучението финансов контрол и одит. При откриването на кабинета, ректорът проф. Божинова изказа благодарност от името на академичното ръководство към възпитаника на Академията за дарителския жест и пожела успешен старт в професионалното обучение на студентите от спец. СФК. В знак на признателност, доц. Костова удостои Тодор Гогов с почетния плакет на катедра „Контрол и анализ на стопанската дейност”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.